Raad van State erkent de hinder en verstoring landschap door windmolens te Geluwe

De Raad van State heeft de milieuvergunning vernietigd voor de bouw van drie windmolens langs de A19 in Geluwe bij Wervik.

http://www.wtv.be/video/windmolens-geluwe-terug-naar-af

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/raad-van-state-vernietigt-vergunning-windmolens-a3076909/

De Raad van State heeft de milieuvergunning voor de plaatsing van drie windmolens langs de A19 in Geluwe vernietigd. Vlaams milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) leverde eerder die vergunning af. De buurgemeenten Wervik en Zonnebeke trokken samen met enkele bewoners uit Beselare naar de Raad van State, om de goedkeuring te laten vernietigen. De Raad van State is nu van oordeel dat het landschap door de plaatsing van windmolens zal worden verstoord en de minister voor haar beslissing onvoldoende rekening hield met het landschappelijk waardevol agrarisch gebied.
“Dit is een belangrijke veldslag die we winnen”, reageert de Wervikse schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (Open Vld). “De bal ligt nu terug in het kamp van de minister. Ze moet rekening houden met dat arrest.” De drie windmolens waren voorzien op ruim twee kilometer van de woonkern van Geluwe en op anderhalve kilometer van de woonkern van Beselare.